Geweest

 • Expositie Jan Sonnemans

  Museum Jan Heestershuis
  28 februari t/m 27 mei 2023

  Jan Sonnemans (Sint-Oedenrode 19 februari 1943 – 19 februari 2006) zou in 2023 80 jaar zijn geworden. De expositie is een eerbetoon aan deze bijzondere kunstenaar.

 • Expositie Meesters van Meierijstad

  Museum Jan Heestershuis
  22 november 2022 t/m 17 februari 2023

  In de expositie Meesters van Meierijstad staan de schilders Pieter de Josselin de Jong en Paul Rink centraal. De expositie bevat onder meer werken uit de gemeentelijke kunstcollectie Meierijstad en niet eerder getoond werk uit particuliere collecties. 

 • (Burge)meesters van Meierijstad kiezen Meesters

  RAADhuis Schijndel
  22 november 2022 t/m 17 februari 2023

  Burgemeester Kees van Rooij en kinderburgemeester Danique Heesakkers hebben een persoonlijke keuze gemaakt uit de gemeentelijke kunstcollectie in het RAADhuis.

 • Expositie Dat Wat Blijft

  Museum Jan Heestershuis
  18 september t/m 7 november 2022

  Kunstenaar Monique Broekman heeft voor haar varende expositie onvergetelijke verhalen en voorwerpen over 2 eeuwen Zuid-Willemsvaart bij elkaar gebracht. De verzamelde en verfilmde verhalen, objecten, schilderijen, borduurwerken en geprinte foto’s op zeildoek zijn dit najaar te zien in Museum Jan Heesterhuis. Ze gaan zo een relatie aan met de historische, museale setting en vertellen zo een nieuw verhaal.

 • Expositie Aanwinsten

  Museum Jan Heestershuis
  1 juli t/m 4 september 2022

  In deze expositie schenken we aandacht aan de aanwinsten die in de loop van de afgelopen jaren zijn toegevoegd aan de collectie, als aankoop of als schenking.
  Museum Jan Heestershuis is op zichzelf een groot geschenk, namelijk de nalatenschap van Jan Heesters aan de gemeente Schijndel. Aan die collectie, bestaande uit zijn eigen inventaris en meubilair, etsen en etsplaten, tekeningen en schilderijen zijn in de loop der tijd nog kunstwerken toegevoegd.

 • Expositie Unit Academie

  RAADhuis
  5 september t/m 12 november 2022

  In het RAADhuis is het werk te zien van een drietal kunstenaars verbonden aan Stichting Unit Academie in Nijmegen. Het UNIT Atelier biedt mensen die vastgelopen zijn in samenleving en onderwijs maar met een beeldend talent een mogelijkheid om zich beeldend en persoonlijk verder te ontwikkelen.
  Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met documentaire festival Beholders.

 • Expositie Van schoonheid en tegenstelling

  Museum Jan Heestershuis - Beeldentuin
  1 september t/m 31 oktober 2022

  Maaike Sips-Freriks en Pierre van Amelsvoort verwerken beide op een heel eigen manier menselijke houdingen en emoties in hun beelden. Hun streven naar schoonheid uit zich daarbij in tegenstelling.

 • Expositie Kleintjes van Kleijn – Realisme op klein formaat

  Museum Jan Heestershuis
  22 maart t/m 26 juni 2022

  De expositie biedt een rijk overzicht van de realistische schilderkunst van heden ten dage. De gemeenschappelijke deler is het kleine formaat van de schilderijen. Het grootste meet 22x66 cm en het kleinste 12x9,5 cm. Zelfs op dit kleine oppervlak slagen de kunstenaars erin tot in detail nauwkeurig hun waarneming van de werkelijkheid weer te geven.

 • Expositie Maarten Luijk - the Storyteller

  Museum Jan Heestershuis - Beeldentuin
  11 juni t/m 21 augustus 2022

  Maarten Luijk (1957, Oss) noemt zichzelf naast kunstenaar ook storyteller. In zijn beelden vangt hij fragmenten van bijzondere mythes, waarin vaak de relatie tussen de mens en natuur het onderwerp is. Het achterliggende verhaal geeft een extra dimensie aan de beelden.

 • Expositie Zeggingskracht in brons - Peter Adams

  Museum Jan Heestershuis - Beeldentuin
  22 maart t/m 4 juni 2022

  Beelden zeggingskracht geven, dat is de opdracht die Peter Adams (Bladel, 1959) zichzelf stelt. Soms ingetogen, soms uitbundig. Maar altijd zo dat het de kijker raakt. Want een beeld bestaat pas als het emoties in zich draagt waar ieder deelgenoot van kan worden. Of het nou gaat om passie of pijn, vreugd of verdriet, wilskracht of weemoed – het beeld moet spreken.

 • Expositie De Kunst van het Tekenen

  30 november 2021 t/m 30 januari 2022

  De Kunst van het Tekenen, 1 expositie op 2 locaties met illustraties, tekeningen en strips geeft een inkijkje in het creatieve proces van de kunstenaar.

 • Het RAADhuis toont illustraties

  Van 30 november 2021 t/m 30 januari 2022

  Onderdeel van De Kunst van het Tekenen. Illustraties van Sandra Klaassen, striptekeningen van Henk Wittenberg en Danker-Jan Oreel

 • Expositie Paint a Future

  RAADhuis - eerste verdieping en souterrain
  14 mei t/m 27 augustus 2022

  Paint a Future maakt kinderdromen waar. Paint a Future is in 2000 opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen in achterstandsituaties. Ze vraagt de kinderen hun dromen te schilderen, zich voor te stellen dat de schilderskwast een toverstok is waarmee ze hun dromen kunnen waarmaken.

 • Expositie De Kunst van het kiezen

  31 januari t/m 16 maart 2022
  RAADhuis Schijndel

  In de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen 2022 hebben lijstrekkers één kunstwerk uit de collectie uitgezocht voor deze tentoonstelling.

 • Deel uw kanaalverhaal in het RAADhuis

  RAADhuis Schijndel
  30 mei t/m 30 juli 2022

  In de 'Dat WAt Blijft-kanaalkast' zijn een aantal onvergetelijke verhalen en voorwerpen over 2 eeuwen Zuid-Willemsvaart te ontdekken.
  De kast is onderdeel van het varend kunstproject 'Dat wat Blijft' van beeldend kunstenaar Monique Broekman.