Expositie De Kunst van het kiezen

31 januari t/m 16 maart 2022
RAADhuis Schijndel

In de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen 2022 hebben lijstrekkers één kunstwerk uit de collectie uitgezocht voor deze tentoonstelling.

Open Depot Raadhuis Schijndel

De gemeente Meierijstad heeft een groot kunstbezit. Het Museum Jan Heestershuis met de collectie van Jan Heesters behoort hiertoe. En de kunstwerken uit de voormalige gemeenten Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode. Hiervan is het grootste deel sinds dit jaar ondergebracht in het RAADhuis in Schijndel.

De keuze van de kandidaat

Kunstcollectie Meierijstad heeft de lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadverkiezingen 2022 uitgenodigd om één kunstwerk uit de gemeentelijke collectie te kiezen.  Dit werk komt samen met hun persoonlijke verhaal of motivatie te hangen in de tentoonstelling ‘De kunst van het Kiezen’. De reden waarom een werk is gekozen kan van alles zijn: een relatie met de maker, het materiaal, het onderwerp, de stijl etc.

De gekozen kunstwerken zijn in de aanloop naar de verkiezingen te zien op de eerste verdieping van het RAADhuis. Deze tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens de openingstijden van het RAADhuis.

In het RAADhuis is behalve een vaste presentatie ook een Open Depot, waar bezoekers vrije toegang toe hebben.

Aan welk kunstwerk geef jij je stem?

Iedereen is van harte welkom om tijdens het bezoek aan de tentoonstelling een werk uit het open depot te kiezen en een bijbehorende motivatie achter te laten. Welk kunstwerk verdient het volgens jou om meer in de spotlights te staan? En waarom?

Met de keuzes van het publiek wordt op een later moment een nieuwe tentoonstelling samengesteld.