Toegankelijkheid

Titel van het uitklap blok

Verborgen inhoud

Museum Jan Heesterhuis en Kunstcollectie Meierijstad willen ontsluiten en ontsluieren, zichtbaar maken en zichtbaar zijn, voor en met de samenleving, voor een zo breed en divers mogelijk publiek. Dit doen we niet alleen met onze programmering. Ook de faciliteiten in de gebouwen waar onze kunst te zien zijn hierop afgestemd. Tips of opmerkingen, laat het ons weten via museum@meierijstad.nl.

Rolstoelvriendelijk Museum

Museum Jan Heestershuis  is rolstoelvriendelijk. De tentoonstelling is alleen op de begane grond. In het oude woonhuis hebben enkele kamers een hoge opstap. Deze zijn wel te bezichtigen vanuit de deurpost.

In Museum Jan Heestershuis is het mogelijk een rolstoel te lenen. Deze kunt u van tevoren reserveren via telefoonnummer (073) 5492276

In het museum is een ruim invalidentoilet.

Rolstoelvriendelijk RAADhuis

De kunst van Kunstcollectie Meierijstad is verspreid over de drie verdiepingen  Het RAADhuis beschikt over een kleine lift.

Helaas is het niet mogelijk om een scootmobiel mee naar binnen te nemen. Er staat wel een leenrolstoel of rollator klaar. 

De invalidentoilet van het RAADhuis is in het soutterain

Hulphonden zijn welkom

Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom in Museum Jan Heesterhuis en het RAADhuis

Gratis entree voor begeleider

Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen een begeleider meenemen. Deze begeleider mag gratis naar binnen.

Voor jonge ouders of grootouders/verzorgers

In Museum Jan Heestershuis is op een het invalidentoilet een verschoontafel te vinden.

Speciale rondleidingen

Het is mogelijk om voor verschillende doelgroepen aangepaste rondleidingen te verzorgen. Bekijk onze agenda voor het aanbod of dien een verzoek in via museum@meierijstad.nl

De kunst van het herinneren

Regelmatig zijn er rondleidingen voor bezoekers met dementie en hun dierbaren of verzorgers. Deze momenten staan aangekondigd in de agenda op deze website. Voor een kleine groep vanuit een zorginstelling of dagbesteding kan de rondleiding op afspraak worden verzorgd.

Rondleiding in gebarentaal

Het is mogelijk om op een aanvraag een rondleiding te krijgen met een gebarentolk. Voor meer informatie neem contact met ons op via museum@meierijstad.nl

De kunst van het voelen

Voor mensen met een visuele beperking is op de eerste verdieping van het RAADhuis de zaal “Voelen” ingericht. Alle kunst die hier staat en hangt mag aangeraakt worden. Dit zorgt voor een andere kunstervaring. Ook is hier een speciaal voor visueel beperkten een voelkunstwerk geplaatst.

NT2

Kunst vergroot je wereld en je woordenschat. Door onder woorden te brengen wat je ziet en voelt, leer je op een kunstzinnige en speelse manier de Nederlandse taal en gewoontes.

Een museumbezoek in pictogrammen

Maak in het museum gebruik van een  museumkaart in pictogrammen als ondersteunende communicatie voor bezoekers die niet of nauwelijks kunnen praten tijdens hun museumbezoek. Deze kaart is ontwikkeld door ISAAC-NF – belangenbehartiger voor personen die niet goed (genoeg) kunnen spreken en hun omgeving – in samenwerking met EMB Nederland. EMB wil de kwaliteit van leven van mensen met ernstig meervoudige beperkingen en hun naasten verbeteren. De kaart is een hulpmiddel om aan te geven wat van het museumbezoek wordt gevonden, en hoe dit wordt ervaren. De kaart is beschikbaar bij de balie van het museum. Bekijk het filmpje van een bezoek aan het museum voor meer uitleg.

Download de pictogrammenkaart voor je museumbezoek

Prikkelarm kunstkijken

Wil je onze kunst komen bekijken maar wil je dit liefst doen op een rustig moment?

Stuur je verzoek aan museum@meierijstad.nl dan kijken we wat mogelijk is. 

Toegankelijkheid van de website

Status toegankelijkheidslabel van Kunstcollectie Meierijstad. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.