Expositie KuBra-Art

Museum Jan Heestershuis en Beeldentuin
25 juni t/m 25 augustus 2023

Kunstenaarscollectief KuBra (kunstenaars uit Brabant) heeft 20 eigenzinnige Brabantse Kunstenaars geselecteerd voor een groepsexpositie in Museum Jan Heestershuis. Zowel in het museum als in de beeldentuin zijn kunstwerken te zien met een grote diversiteit aan stijlen en technieken. Door verscheidenheid verbonden vormt het een verrassend geheel.

De kracht van de expositie “KuBra-Art in het Museum” is de variëteit in stijlen en technieken van de Brabantse kunstenaars, die stuk voor stuk een eigen kijk, droomwereld en/of belevenis hebben gehad ten tijde van het scheppen van het object.

Wat is er zoal te zien? Verfijnde kleurpotloodtekeningen, aquarel, mixed-media schilderijen, landschapschilderijen in olieverf, acryl, pastelkrijt en met textiel, realistisch en impressionistisch, eigenzinnige portretten in olieverf en portretten in zeefdruk, fotografische kunst met bloemen, reflecties van deze tijd in olieverf op doek, stiptekeningen met pen met een gouden hart, abstracte schilderijen en surrealistische tekeningen van droogpastelkrijt en houtskool. Daarnaast zijn er sculpturen in brons, steen, staal, kunststof, keramiek, polyester en porselein, elk met een eigen verhaal.

Met werk van: Leonie Dekker-Verhagen, Lodie van Dulken, Jeanette van Dun, Anny van Gestel, Hans Gilbers, Tom Godefrooij, Hetty van Gool, Harrij van der Heijden, Marijke van Seters, Ineke van Schijndel, Ria van Uden, Diana van Oort, Gilles de Rooij, Geert Maas, Rein van Uden, Nanda van Alebeek, Tooske Bonten, Anita Voets, Antoinette Donkers-Dekker, Anja Van Schijndel.

Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 135 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De stichting heeft als doel om kunstenaars de mogelijkheid te bieden gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland.

collage Museum 500x500