Agenda

 • EverAfterPrint - Illustreren voor boeken: De Cover

  do 08 juni om 19:30 t/m 21:00
  RAADhuis Schijndel

  In deze workshop zullen Cindy (schrijver) en Renée (illustrator) uitleggen hoe zij het aanpakken. Tijdens de workshop ga je ook zelf aan de slag, dus schrijf je snel in!

 • Expositie Atelierroute Schijndel

  Museum Jan Heestershuis
  4 juni t/m 18 juni 2023

  Atelierroute Schijndel is uitgegroeid tot een evenement dat Kunst dicht bij de mensen brengt. Op zondag 4 juni kunt u een kijkje nemen in de verschillende ateliers van de deelnemende kunstenaars. In Museum Jan Heestershuis zijn van elke deelnemende kunstenaar 2 werken te zien. Voor diegene die op 4 juni niet in de gelegenheid is, kan de expositie Atelierroute Schijndel nog tot en met 18 juni in het museum komen bezoeken.

 • Expositie Blauwdruk - Anita Voets

  Museum Jan Heestershuis - Beeldentuin
  14 maart t/m 12 juni 2023

  Anita Voets (1964) ontwikkelde haar beeldhouwvaardigheden (vrij werk en in opdracht) onder andere in het BeeldhouwServiceCentrum te Tilburg. In haar beelden staat de mens en haar mysterie centraal. Het zijn in steen gehouwen en brons gegoten overwegend vrouwelijke, mythologisch getinte wezens.

 • Tablet Kunstroute; Het geheim van de kunst

  ma 02 januari om 00:00 t/m za 30 december om 00:00
  RAADhuis Schijndel

  Door middel van het scannen van QR-codes met een speciale tablet ervaar je de gemeentelijke kunstcollectie in het RAADhuis. Je krijgt allerlei verschillende opdrachten waarmee je jouw kunst-DNA ontdekt. De tablet Kunstroute is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. De tablettour is tijdens openingstijden gratis beschikbaar bij de balie van het RAADhuis.

 • Schijndel UIT de Kunst in het RAADhuis

  za 29 april om 00:00 t/m za 10 juni om 00:00
  RAADhuis Schijndel

  Tijdens Schijndel Uit de Kunst kun je drie kunstenaars beter leren kennen in het RAADhuis.

  Marian Filarski: art prints
  Ine Apeldoorn: schilderijen
  Toi Korsten: fotografie

 • -VERWACHT- Expositie KuBra-Art

  Museum Jan Heestershuis en Beeldentuin
  25 juni t/m 27 augustus 2023

  Kunstenaarscollectief KuBra (kunstenaars uit Brabant) heeft 20 eigenzinnige Brabantse Kunstenaars geselecteerd voor een groepsexpositie in Museum Jan Heestershuis. Zowel in het museum als in de beeldentuin zijn kunstwerken te zien met een grote diversiteit aan stijlen en technieken. Door verscheidenheid verbonden vormt het een verrassend geheel.