Agenda

 • Expositie Els Coppens - Elan Vital

  Museum Jan Heestershuis 6 februari t/m 26 april 2024

  Els Coppens-van de Rijt (1943, Sint-Oedenrode) heeft aan het einde van haar kunstenaarsleven de balans opgemaakt. Van grote invloed op haar werk waren – behalve haar man beeldhouwer Joep Coppens – haar vrouw-zijn en moederschap en haar gezondheid. Maar ook haar leermeesters, waaronder Kees Bol, speelden een grote rol. De sleutelstukken uit haar oeuvre zijn te zien in de overzichtstentoonstelling Elan Vital.

 • Expositie Voor / Na Restauratie in Beeld

  Museum Jan Heestershuis
  30 januari t/m 26 april 2024

  Restauratieatelier Jos van Extel is te gast in in de atelierruimte van het Heestershuis. Restaurateur van Extel neemt een aantal werken uit onze eigen collectie in deze periode onder handen. Zoals hij zelf zegt; “het schilderij wordt opnieuw tot leven gewekt”. Het publiek krijgt hiermee een inkijk in wat er komt kijken bij het behoud van schilderijen.

 • Jozef Mahieu in de Beeldentuin

  Expositie Beeldentuin Museum Jan Heestershuis
  6 maart - 26 april 2024

  Beeldhouwer Jozef Mahieu toont in de tuin twee series: Industriëlen en Groenkoper.

 • - VERWACHT - Expositie Transcendente Landschappen

  : Een Samensmelting van Erfgoed en Hedendaagse Kunst

  Museum Jan Heestershuis
  12 mei t/m 25 augustus 2024


  Guus Koenraads - James William Murray- Sylvain Levier - Ralph Roelse - Cecilia Vissers - Sjef Voets

  Gastcurator Cecilia Vissers uit Sint- Oedenrode heeft voor deze expositie kunstenaars uit binnen- en buitenland om zich heen verzameld die, net als zij, hun liefde voor het landschap uitdrukken in een minimalistische vormentaal.

 • KunstKennisMaker: Rein van Uden

  Wo 08 mei, 14:30 tot 16:00
  RAADzaal RAADhuis Schijndel

  Kunstenaar Rein van Uden demonstreert deze middag hoe hij zijn aquarellen opbouwt en welke materialen hij gebruikt. Het werken met aquarel lijkt eenvoudig, maar vraagt heel wat aan techniek.

 • KunstKennisMaker: Jan Aldenhoven

  Za 18 mei, 13:30 tot 15:00
  1e verdieping RAADhuis Schijndel

  Kunstenaar Jan Aldenhoven vertelt over zijn passie voor het bewerken van hout en hoe hij zijn houten boombeelden maakt. Hij laat het een en ander aan machines en gereedschap zien en geeft uitleg over de verschillende houtsoorten. Ook staat hij stil bij de beelden in de expositie en vertelt over zijn overwegingen bij het werkproces van elk beeld en hoe hij zijn beelden een naam geeft.

 • De kunstrestaurator aan het werk

  Do 01 februari t/m vr 26 april
  Museum Jan Heestershuis

  Op dinsdag- en donderdagmiddag tijdens de expositie Voor / NA is restauratieatelier Jos van Extel aanwezig in het museum. Hij vertelt de bezoekers graag meer over zijn werk en de schilderijen die hij onder handen neemt.

 • Expositie Van Water naar Kleur - Rein van Uden

  RAADhuis Schijndel 20 april - 2 juni 2024

  Gedurende Schijndel uit de Kunst is in het souterrain van het RAADhuis een expositie te zien met aquarellen van de Schijndelse Kunstenaar Rein van Uden.

 • Expositie Van Boom tot Beeld - Jan Aldenhoven

  RAADhuis Schijndel
  20 april - 2 juni 2024

  Gedurende Schijndel uit de Kunst is op de bovenste etage van het RAADhuis een expositie te zien met beelden van de Schijndelse Kunstenaar Jan Aldenhoven.
  Aldenhoven bewerkt boomstammen van Europees hardhout, zoals eiken- en notenhout tot beelden. De boomstam blijf altijd min of meer herkenbaar en de beelden bestaan uit één stuk.