Agenda

 • Expositie Kees Bol Terug in het Heestershuis

  Museum Jan Heestershuis
  12 september 2023 t/m 14 januari 2024

  Kees Bol (1916 - 2009) kwam in 1944 graag naar Schijndel voor teken- en schilderlessen van Jan Heesters. En nu is Kees Bol terug in het Heesterhuis. Althans, zijn schilderijen. In deze overzichtsexpositie zijn ruim 60 werken uit zijn oeuvre te zien.

 • Expositie Roel Heijmans

  RAADhuis

  Museum / Kunstcollectie Meierijstad heeft als missie dat iedereen mee kan doen aan kunst en cultuur. In de week van de Toegankelijkheid - 2 t/m 7 oktober - brengen we uit onze collectie het werk van deze bijzondere kunstenaar onder de aandacht.

 • Expositie Waar ben ik thuis?

  Museum Jan Heestershuis - Beeldentuin

  In de tuin het Heestershuis staat de vraag Waar ben ik thuis? centraal, letterlijk en figuurlijk. De opgestelde werken hebben allemaal te maken met geborgenheid vinden of geven, je thuis voelen bij jezelf of bij anderen. Ieder op hun eigen wijze staan ze symbool voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen, openheid en daarmee tegelijk kwetsbaarheid.

 • Tablet Kunstroute; Het geheim van de kunst

  Ma 02 januari t/m za 30 december
  RAADhuis Schijndel

  Door middel van het scannen van QR-codes met een speciale tablet ervaar je de gemeentelijke kunstcollectie in het RAADhuis. Je krijgt allerlei verschillende opdrachten waarmee je jouw kunst-DNA ontdekt. De tablet Kunstroute is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. De tablettour is tijdens openingstijden gratis beschikbaar bij de balie van het RAADhuis.