Museum Jan Heestershuis

Ontdek het museum

In Museum Jan Heestershuis ontdek je hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. In zijn voormalig woonhuis ga je even terug in de tijd. Kunstwerken van Jan Heesters en dorpsgenoot Dorus van Oorschot vormen een vast onderdeel van de collectie. Daarnaast zijn er regelmatig thematentoonstellingen met het werk van Heesters' tijdsgenoten of van hedendaaagse kunstenaars met een binding met Meierijstad. 

Meer informatie over een bezoek aan het museum

Website Kees Bol - Populieren 455 x 600

Expositie Kees Bol Terug in het Heestershuis

12 september 2023 t/m 14 januari 2024 Museum Jan Heestershuis

Kees Bol (1916 - 2009) kwam in 1944 graag naar Schijndel voor teken- en schilderlessen van Jan Heesters. En nu is Kees Bol terug in het Heesterhuis. Althans, zijn schilderijen. In deze overzichtsexpositie laten we ruim 60 werken uit zijn oeuvre zien. Zijn verstilde landschappen en stadsgezichten, uitbundige stillevens met bloemen of juist ingetogen composities van fruit en karakteristieke portretten vullen het Heestershuis met zijn aanwezigheid. Alsof hij nooit is weggeweest.

 

Expositie Waar ben ik thuis?

26 september t/m 26 november Museum Jan Heestershuis Beeldentuin 

In de beeldentuin van het Heestershuis staat de vraag Waar ben ik thuis? centraal, letterlijk en figuurlijk. De opgestelde werken hebben allemaal te maken met geborgenheid vinden of geven, je thuis voelen bij jezelf of bij anderen. Ieder op hun eigen wijze staan ze symbool voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen, openheid en daarmee tegelijk kwetsbaarheid. Wees welkom en voel je thuis in deze expositie!

 

Waar ben ik thuis 500x500

Evenementen Museum Jan Heestershuis

 • Museumrondleiding Nederlandse Gebarentaal

  1944  Kees Bol Zelfportret     Museum JHH   49,2 x 34,7 cm_bewerkt ma 02 oktober om 14:00 t/m 15:30
  Museum Jan Heestershuis

  Ontdek het verhaal van kunstenaars Jan Heesters en Kees Bol tijdens deze speciale rondleiding met aanwezigheid van een tolk NGT.

_DSC8132a

Openingstijden

Museum Jan Heestershuis is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Gesloten op 1 januari, christelijke feestdagen, carnaval t/m aswoensdag, Koningsdag en 31 december.

 

Toegangsprijzen

Volwassenen: € 3,-
Kinderen t/m 18 jaar: gratis
Museumjaarkaart: gratis
Vrienden van het museum: gratis