Museum Jan Heestershuis

Ontdek het museum

In Museum Jan Heestershuis ontdek je hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. In zijn voormalig woonhuis ga je even terug in de tijd. Kunstwerken van Jan Heesters en dorpsgenoot Dorus van Oorschot vormen een vast onderdeel van de collectie. Daarnaast zijn er regelmatig thematentoonstellingen met het werk van Heesters' tijdsgenoten of van hedendaaagse kunstenaars met een binding met Meierijstad. 

Meer informatie over een bezoek aan het museum

Els Coppens Vrouw met vogel 1980 WS500x500

Expositie Els Coppens Elan Vital

6 februari t/m 26 april 2024 Museum Jan Heestershuis

Els Coppens-van de Rijt (1943, Sint-Oedenrode) heeft aan het einde van haar kunstenaarsleven de balans opgemaakt. Van grote invloed op haar werk waren – behalve haar man beeldhouwer Joep Coppens – haar vrouw-zijn en moederschap en haar gezondheid. Maar ook haar leermeesters, waaronder Kees Bol, speelden een grote rol. De sleutelstukken uit haar oeuvre zijn te zien in de overzichtstentoonstelling Elan Vital.

Voor / Na Restauratie in Beeld

30 januari t/m 26 april Museum Jan Heestershuis

Restauratieatelier Jos van Extel is te gast in in de atelierruimte van het Heestershuis. Restaurateur van Extel neemt een aantal werken uit onze eigen collectie in deze periode onder handen. Zoals hij zelf zegt; “het schilderij wordt opnieuw tot leven gewekt”. Het publiek krijgt hiermee een inkijk in wat er komt kijken bij het behoud van schilderijen.

Jozef Mahieu, industrieel 3 JHH TN Jozef Mahieu in de Beeldentuin

6 maart t/m 26 april beeldentuin Museum Jan Heestershuis 

In de museumtuin zijn twee series van beeldhouwer Jozef Mahieu (1951, Waalwijk) te zien;  De Industriëlen, grondvormen die de associatie met machineonderdelen wekken en Groenkoper, waarbij de steen in een bepaalde houding staat met ondersteuning van koperen pijpjes.

Expositie Restauratie Jan Heesters website 500x500

Evenementen Museum Jan Heestershuis

 • De kunstrestaurator aan het werk

  Restauratie Atelier Jos van Extel in het Museum Do 01 februari t/m vr 26 april
  Museum Jan Heestershuis

  Op dinsdag- en donderdagmiddag tijdens de expositie Voor / NA is restauratieatelier Jos van Extel aanwezig in het museum. Hij vertelt de bezoekers graag meer over zijn werk en de schilderijen die hij onder handen neemt.

_DSC8132a

Openingstijden

Museum Jan Heestershuis is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Gesloten op 1 januari, christelijke feestdagen, carnaval t/m aswoensdag, Koningsdag en 31 december.

 

Toegangsprijzen

Volwassenen: € 3,-

Gratis

 • Kinderen t/m 18 jaar
 • Museumkaart
 • Vrienden van het museum
 • ICOM-kaart