Deel uw kanaalverhaal in het RAADhuis

RAADhuis Schijndel
30 mei t/m 30 juli 2022

In de 'Dat WAt Blijft-kanaalkast' zijn een aantal onvergetelijke verhalen en voorwerpen over 2 eeuwen Zuid-Willemsvaart te ontdekken.
De kast is onderdeel van het varend kunstproject 'Dat wat Blijft' van beeldend kunstenaar Monique Broekman.

In de hal van het RAADhuis staat de ‘Dat Wat Blijft-kanaalkast’. Een bijzondere kast met filmpjes en objecten die verbonden zijn aan de Zuid-Willemsvaart.  In 2022 zijn er in heel Meierijstad tal van activiteiten die stil staan bij twee eeuwen Zuid-Willemsvaart. Tot op de dag van vandaag profiteren we van deze infrastructuur en de economische voorspoed die het brengt. Kijk voor een volledig overzicht van de activiteiten op thema pagina van Bezoek Meierijstad.

Met het kunstproject Dat wat Blijft heeft beeldend kunstenaar Monique Broekman langs het kanaal, van ’s-Hertogenbosch tot aan Luik, verhalen opgehaald met binnenvaartschip de Oostenwind.

In de kanaalkast zijn een aantal films te bekijken die gemaakt zijn naar aanleiding van Brabantse kanaalverhalen. Via het scannen van QR codes zijn de verhalen achter de objecten te beluisteren. U kunt uw onvergetelijke verhaal, lied of gedicht – persoonlijk of historisch – over het kanaal - posten in de brievenbus van deze kanaalkast. Dat kunt u doen aan de hand van een foto, een object of een herinnering. Alle inzendingen worden zichtbaar in Dat Wat Blijft.

In september is er in Museum Jan Heestershuis een Dat wat Blijft expositie. De verzamelde en verfilmde verhalen, objecten, schilderijen, borduurwerken en geprinte foto’s op zeildoek gaan een relatie aan met het Jan Heestershuis en vertellen zo een nieuw verhaal.

Woont(de) of werkt(e) u aan de Zuid-Willemsvaart in Brabant, Limburg, of België? Dan heeft u vast een onvergetelijk verhaal over het kanaal.

Doe mee aan het bijzondere kunstproject Dat Wat Blijft. Een reizende expositie in een binnenvaartschip dat van Den Bosch tot aan Luik vaart van 24 juni t/m 24 juli.

Post uw verhaal in de Kanaalkast of mail info@puckworks.nl en wordt onderdeel van een varende tentoonstelling en maak kans op verfilming en kunstwerk.