Expositie Van Water naar Kleur - Rein van Uden

RAADhuis Schijndel 20 april - 2 juni 2024

Gedurende Schijndel uit de Kunst is in het souterrain van het RAADhuis een expositie te zien met aquarellen van de Schijndelse Kunstenaar Rein van Uden.

Schilderen is voor Rein zijn lust en zijn leven. Door tekenen ga je meer genieten van de natuur, en van de kleine dinge die andere mensen voorbijlopen. Hij heeft zich gespecialiseerd in de aquareltechniek. Hij schildert in diverse tekengroepen, is lid van IWS Holland  (International Watercolor Society) en zijn werk is te zien in nationale en internationale aquarelexpositie.

"Het werken met aquarel is lekker onvoorspelbaar en geeft je de mogelijkheid om je creatief uit te leven. Je kunt spontaan werken, maar moet wel van te voren weten wat je gaat doen. Het is heerlijk om buiten te schilderen en een voordeel dat je weinig hoeft mee te nemen. Een mooi aquarelblok en een paar goede penselen, een potlood en een potje water staan dan garant voor enkele fijne schilderuurtjes. Schilderen met aquarelverf … ik ben verkocht!" Rein van Uden.

KunstKennisMaker: Rein van UdenRein van Uden Willie Nelsonwebsite_bewerkt

Woensdag 8 mei
Aanvang 14.30 uur, duur ong. 90 minuten (gratis entree)
Locatie: RAADhuis, Raadzaal

 

Kunstenaar Rein van Uden demonstreert deze middag hoe hij zijn aquarellen opbouwt en welke materialen hij gebruikt. Het werken met aquarel lijkt eenvoudig, maar vraagt heel wat aan techniek.