Home

Eén collectie, twee locaties, heel veel te zien

Welkom bij Kunstcollectie Meierijstad. Ga even terug in de tijd in gemeentelijk Museum Jan Heestershuis en ontdek in het RAADhuis het geheim van de kunst.

Laat je inspireren en verwonderen!

jan_heestershuis

Museum Jan Heestershuis

HET MUSEUM IS GESLOTEN TOT EN MET 25 JANUARI 2022

In het Museum Jan Heestershuis ontdekt u hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. In zijn historisch woonhuis gaat u even terug in de tijd. U ziet kunstwerken van Jan Heesters en Dorus van Oorschot. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen van andere kunstenaars.

Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Meer over het Museum Jan Heestershuis

raadhuis

RAADhuis Schijndel

Het RAADhuis is het onderkomen van de Bibliotheek Meierijstad, Toeristisch Informatie Punt, de Gemeentelijke Kunstcollectie, het Klantcontactcentrum en Burgerzaken van de gemeente Meierijstad. Ga op ontdekking door het hele gebouw om zo het  ‘Verhaal van de Kunst’ te beleven

Meer over het RAADhuis

Meisje

De kunst van het tekenen in Museum Jan Heestershuis

30 november 2021 t/m 30 januari 2022

De Kunst van het Tekenen, 1 expositie op 2 locaties met illustraties, tekeningen en strips geeft een inkijkje in het creatieve proces van de kunstenaar.

Wat gaat er vooraf aan een schilderij, prenten- of stripboek? Tekeningen zijn op zichzelf staande kunstwerken. Lange tijd zag men dat anders, maar de laatste jaren staat de tekenkunst weer meer in de belangstelling. Ook grote musea wijden steeds vaker exposities aan tekeningen en schetsen, omdat je daaraan bijna letterlijk kunt zien hoe een kunstenaar denkt en werkt.

Lees meer over deze expositie

Het RAADhuis toont illustraties

Van 30 november 2021 t/m 30 januari 2022

Onderdeel van De Kunst van het Tekenen. Illustraties van Sandra Klaassen, striptekeningen van Henk Wittenberg en Danker-Jan Oreel


In het RAADhuis is te zien dat beeld en tekst samen een verhaal vormen. Op de eerste verdieping wordt de totstandkoming gepresenteerd van het prentenboek “Lot en de Draak”, geschreven door Monique van der Zanden met illustraties van Sandra Klaassen. Welke afwegingen maakt een illustrator, wat verbeeld je en wat laat je aan de verbeelding over? In het souterrain is een presentatie te zien met originele schetsen van Danker-Jan Oreel en Henk Wittenberg voor het van stripboek Brabant 'Daar Brandt Nog Licht', de geschiedenis in strip. Daar is te volgen hoe deze strip tot stand is gekomen.

Sandra Klaassen (copyright), Aladdin
image00013

Evenementen

Er zijn op dit moment geen evenementen