Home

Eén collectie, twee locaties, heel veel te zien

Welkom bij Kunstcollectie Meierijstad. Ga even terug in de tijd in gemeentelijk Museum Jan Heestershuis of ontdek in het RAADhuis het geheim van de kunst. 

jan_heestershuis

Museum Jan Heestershuis

In Museum Jan Heestershuis ontdek je hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. In zijn voormalig woonhuis ga je even terug in de tijd. Kunstwerken van Jan Heesters en dorpsgenoot Dorus van Oorschot vormen een vast onderdeel van de collectie. Daarnaast zijn er regelmatig thematentoonstellingen met het werk van Heesters' tijdsgenoten of van hedendaaagse kunstenaars met een binding met Meierijstad. 

Het museum is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Meer over het Museum Jan Heestershuis

raadhuis

Kunst in het RAADhuis Schijndel

Het RAADhuis is het onderkomen van de gemeentelijke Kunstcollectie, hier is het open en gesloten depot. Ook kun je op ontdekking door het hele gebouw om zo het  ‘Verhaal van de Kunst’ te beleven. Je komt op je tocht ook de Bibliotheek Schijndel, het Toeristisch Informatie Punt, het Klantcontactcentrum en Burgerzaken van de gemeente Meierijstad tegen. Ook die zijn gehuisvest in het RAADhuis.

Het RAADhuis is open van maandag tot en met zaterdag. 

Meer over het RAADhuis

Nico Heijligers 24x40 Peer appel citroen peer

Kleintjes Van Kleijn

Realisme op klein formaat

22 maart - 26 juni 2022 Museum Jan Heestershuis

De expositie biedt een rijk overzicht van de realistische schilderkunst van heden ten dage. De gemeenschappelijke deler is het kleine formaat van de schilderijen. Het grootste meet 22x66 cm en het kleinste 12x9,5 cm. Zelfs op dit kleine oppervlak slagen de kunstenaars erin tot in detail nauwkeurig hun waarneming van de werkelijkheid weer te geven.

 Lees meer over deze expositie

Paint a Future

14 mei - 27 augustus Wisselexpositie RAADhuis

Paint a Future is in 2000 opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen in achterstandsituaties. Ze vraagt de kinderen hun dromen te schilderen, zich voor te stellen dat de schilderskwast een toverstok is waarmee ze hun dromen kunnen waarmaken.

Lees meer over deze expositie

Paint a Future RAADhuis_bewerkt
image00013

Evenementen

  • Tablet Kunstroute; Het geheim van de kunst

    Tablet RAADhuis_bewerkt_bewerkt za 01 januari om 00:00 t/m di 31 december om 00:00
    RAADhuis Schijndel

    Door middel van het scannen van QR-codes met een speciale tablet ervaar je de gemeentelijke kunstcollectie in het RAADhuis. Je krijgt allerlei verschillende opdrachten waarmee je jouw kunst-DNA ontdekt. De tablet Kunstroute is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. De tablettour is gratis beschikbaar bij de balie van het RAADhuis.

Meer 'Evenementen'