Workshops

Zin in iets creatiefs? Wilt u dit jaar eens iets anders doen tijdens de vriendinnendag? Of hebt u zin in een creatief uitje van het werk? Dat kan in het Museum Jan Heestershuis.

Workshops

Tijdens deze leuke keramiekworkshop gaat u onder begeleiding van keramiste José van Esch ongeglazuurd serviesgoed, zoals schalen, borden en kopjes, met glazuur beschilderen. U kunt zelf kiezen welk serviesgoed uw voorkeur heeft. Er wordt gewerkt met sjablonen, krijtjes, carbonpapier, en er wordt geschilderd uit de losse hand. Na het beschilderen komt er een extra laag glazuur overheen, waarna het gestookt wordt in de keramiekoven. Het serviesgoed kan na twee weken worden opgehaald in het museum. Wie ook zelf eens een vaasje of kom wil draaien op de draaischijf, kan dit doen in het atelier in de tuin van het museum.

Rondleiding

Deze creatieve keramiekworkshop kan gecombineerd worden met een interessante rondleiding van 45 minuten door het museum. In het voormalige woonhuis van de kunstenaar Jan Heesters kunt u zijn schilderijen en tekeningen bewonderen die hangen in het authentieke interieur. Verschillende antieke keramische schalen en vazen zijn onderdeel van Heesters’ verzameling.

Informatie

De workshop duurt zonder rondleiding 2,5 uur en kost € 30 per persoon. De prijs is inclusief entree voor het museum, materialen en koffie, thee en gebak. De rondleiding door het museum kost € 20,- extra per groep. Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen. De keramiek workshops worden in overleg van dinsdag t/m zaterdag, in de ochtend of middag, gegeven. Voor meer informatie kunt u bellen met het Museum Jan Heestershuis, tel. 073 – 549 22 76 of José van Esch, tel. 06 – 49 05 15 79.

Terug