Agenda

 • Expositie Els Coppens - Elan Vital

  Museum Jan Heestershuis 6 februari t/m 26 april 2024

  Els Coppens-van de Rijt (1943, Sint-Oedenrode) heeft aan het einde van haar kunstenaarsleven de balans opgemaakt. Van grote invloed op haar werk waren – behalve haar man beeldhouwer Joep Coppens – haar vrouw-zijn en moederschap en haar gezondheid. Maar ook haar leermeesters, waaronder Kees Bol, speelden een grote rol. De sleutelstukken uit haar oeuvre zijn te zien in de overzichtstentoonstelling Elan Vital.

 • Expositie Voor / Na Restauratie in Beeld

  Museum Jan Heestershuis
  30 januari t/m 26 april

  Restauratieatelier Jos van Extel is te gast in in de atelierruimte van het Heestershuis. Restaurateur van Extel neemt een aantal werken uit onze eigen collectie in deze periode onder handen. Zoals hij zelf zegt; “het schilderij wordt opnieuw tot leven gewekt”. Het publiek krijgt hiermee een inkijk in wat er komt kijken bij het behoud van schilderijen.

 • ErpuitdeKunst presenteert Landschappen uit de Kunstcollectie Meierijstad

  Ma 15 januari t/m zo 17 maart

  Een selectie kunstwerken uit onze collectie met het thema landschap siert de gangen in Simeonshof te Erp. We willen zoveel mogelijk inwoners met onze kunst in aanraking  laten komen en daarom brengen we de kunst ook naar de mensen. Zoals hier op initiatief van ErpuitdeKunst.

 • De kunstrestaurator aan het werk

  Do 01 februari t/m vr 26 april
  Museum Jan Heestershuis

  Op dinsdag- en donderdagmiddag tijdens de expositie Voor / NA is restauratieatelier Jos van Extel aanwezig in het museum. Hij vertelt de bezoekers graag meer over zijn werk en de schilderijen die hij onder handen neemt.

 • - VERWACHT - Expositie Transcendente Landschappen

  : Een Samensmelting van Erfgoed en Hedendaagse Kunst

  Museum Jan Heestershuis
  12 mei t/m 25 augustus 2024


  Guus Koenraads - James William Murray- Sylvain Levier - Ralph Roelse - Cecilia Vissers - Sjef Voets

  Gastcurator Cecilia Vissers uit Sint- Oedenrode heeft voor deze expositie kunstenaars uit binnen- en buitenland om zich heen verzameld die, net als zij, hun liefde voor het landschap uitdrukken in een minimalistische vormentaal.