Agenda

 • Expositie Kees Bol Terug in het Heestershuis

  Museum Jan Heestershuis
  12 september 2023 t/m 14 januari 2024

  Kees Bol (1916 - 2009) kwam in 1944 graag naar Schijndel voor teken- en schilderlessen van Jan Heesters. En nu is Kees Bol terug in het Heesterhuis. Althans, zijn schilderijen. In deze overzichtsexpositie zijn ruim 60 werken uit zijn oeuvre te zien.

 • Expositie Waar ben ik thuis?

  Museum Jan Heestershuis - Beeldentuin
  26 september t/m 26 november 2023

  In de tuin het Heestershuis staat de vraag Waar ben ik thuis? centraal, letterlijk en figuurlijk. De opgestelde werken hebben allemaal te maken met geborgenheid vinden of geven, je thuis voelen bij jezelf of bij anderen. Ieder op hun eigen wijze staan ze symbool voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen, openheid en daarmee tegelijk kwetsbaarheid.

 • Museumrondleiding Nederlandse Gebarentaal

  ma 02 oktober om 14:00 t/m 15:30
  Museum Jan Heestershuis

  Ontdek het verhaal van kunstenaars Jan Heesters en Kees Bol tijdens deze speciale rondleiding met aanwezigheid van een tolk NGT.

 • Lezing: In de voetsporen van Escher

  wo 04 oktober om 20:00 t/m 21:30
  RAADhuis Schijndel

  Op woensdag 4 oktober 2023 is kunstenaar Joris Escher, familie van de wereldberoemde graficus M.C. Escher, te gast in de Raadzaal van het RAADhuis Schijndel. Hij vertelt over zijn oudoom, want wie was Mauk nou precies en hoe is hij Escher geworden? Vanaf 20.00 uur neemt Joris je mee en geeft hij een inkijkje in het leven van deze intrigerende kunstenaar.

 • De kunst van het herinneren - Dementie Rondleiding

  wo 15 november om 14:30 t/m 15:30
  RAADhuis Schijndel

  Thema landschap

  In het RAADhuis in Schijndel is een groot gedeelte van de Kunstcollectie Meierijstad te zien. Hier kom je op een speelse en toegankelijke manier in aanraking met kunst. Kunst en cultuur verrassen, verrijken en verbinden. Vanuit deze overtuiging organiseren we activiteiten voor verschillende doelgroepen. Zo ook 'De kunst van het herinneren', kunstkijken voor mensen met dementie en hun dierbaren.

 • Tablet Kunstroute; Het geheim van de kunst

  ma 02 januari om 00:00 t/m za 30 december om 00:00
  RAADhuis Schijndel

  Door middel van het scannen van QR-codes met een speciale tablet ervaar je de gemeentelijke kunstcollectie in het RAADhuis. Je krijgt allerlei verschillende opdrachten waarmee je jouw kunst-DNA ontdekt. De tablet Kunstroute is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. De tablettour is tijdens openingstijden gratis beschikbaar bij de balie van het RAADhuis.