De kunst van het herinneren

In het RAADhuis in Schijndel is een groot gedeelte van de Kunstcollectie Meierijstad te zien. Hier kom je op een speelse en toegankelijke manier in aanraking met kunst. Kunst en cultuur verrassen, verrijken en verbinden. Vanuit deze overtuiging organiseren we activiteiten voor verschillende doelgroepen. Zo ook 'De kunst van het herinneren', kunstkijken voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Bij deze activiteit staat het genieten van kunst en de persoonlijke beleving centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de kunstwerken tot leven. Kennis van kunst is geen vereiste. Bovenal willen we een ontspannen en inspirerende ochtend bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een klein gezelschap praten we samen over een vijftal kunstwerken aan de hand van een wisselend thema.

Raadpleeg onze Agenda voor alle actuele evenementen en tentoonstelingen georganiseerd vanuit Kunstcollectie Meierijstad.

Deelname aan deze activiteit is gratis. Aanmelden kan via museum@meierijstad.nl . Een aanmelding is voor 2 personen, iemand met dementie en zijn/haar mantelzorger. Het is ook mogelijk om deze activiteit voor een groep op aanvraag te organiseren. Neem contact met ons op ( museum@meierijstad.nl ) voor de mogelijkheden.