Kinderen

Kinderen zijn bij ons welkom. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten in het museum. Je kunt er je kinderfeestje vieren met keramiste José van Esch. Of een speurtocht of quiz doen!

Kinderfeestjes

In het Museum Jan Heestershuis ben je welkom voor een bijzonder kinderfeestje. Tijdens dit feest ga je samen met vriendjes en vriendinnetjes een ongeglazuurde beker met echte glazuur beschilderen. Een beker met je eigen naam erop, of toch liever een mooie bloem of eigenlijk een race-auto, of verschillende kleuren, alles kan!

Keramiste José van Esch legt je precies uit hoe dit moet en helpt een handje mee. Na het beschilderen komt er nog een extra glazuurlaag overheen. Alles moet dan een paar dagen goed drogen, waarna het de keramiekoven in kan om gestookt te worden. Na 2 weken kun je de beker ophalen in het museum. Maar misschien vind je het ook wel heel leuk om met klei op de draaischijf een eigen potje of vaasje te draaien. En we gaan een kijkje nemen in het museum waar schilderijen hangen en mooie schalen en potten van vroeger staan. Natuurlijk krijgt iedereen tijdens het feest limonade en een lekkere traktatie.

Het kinderfeest duurt 2,5 uur en er kunnen maximaal 12 kinderen meedoen. De kosten zijn € 17,50 per kind. Dit is inclusief entree voor het museum, materialen, traktatie en mooie uitnodigingen om te versturen. De kinderfeestjes worden in overleg van dinsdag t/m zaterdag, in de ochtend of middag, gegeven. Voor meer informatie kunt u bellen met het Museum Jan Heestershuis, tel 073 – 549 22 76 of José van Esch, tel 06 – 49 05 15 79.

DOE-tocht

Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen gratis een interactieve DOE-tocht doen in het museum. Onder begeleiding van een volwassene gaan ze op zoek in het oude woonhuis van kunstenaar Jan Heesters en ontdekken hoe mensen 100 jaar geleden leefden. Daarbij mogen ze zelf allerlei activiteiten uitvoeren.

KAHOOT Quiz

In de koffiecorner kunnen bezoekers - jong én oud - met elkaar een quiz over het museum en Jan Heesters spelen. Op een groot scherm staan de vragen en de antwoorden worden met de eigen mobiele telefoon gegeven, na het downloaden van de gratis Kahoot! app.

 

Terug