Over het museum

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Het museum is op de volgende dagen gesloten:

  • Christelijke feestdagen
  • Carnavalszaterdag tot en met Aswoensdag
  • Koningsdag
  • 24 december
  • 31 december
  • 1 januari

Toegangsprijzen

Volwassenen: € 3,-
Kinderen t/m 18 jaar: gratis
Museumjaarkaart: gratis
Vrienden van het museum: gratis

Prijzen rondleidingen

Toegankelijkheid

Museum Jan Heestershuis is goed toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. 

Het Museum Jan Heestershuis bestaat uit het historisch woonhuis van Jan Heesters, een tentoonstellingspaviljoen en een beeldentuin. De beeldentuin van het museum en het moderne paviljoen zijn goed toegankelijk. Het historisch woonhuis heeft veel drempels omdat het een authentiek gebouw is. De meeste drempels zijn door middel van een hellingbaan rolstoeltoegankelijk gemaakt. Eén kleine ruimte is niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel, maar is wel te bekijken via een van de andere ruimten.

Koffiecorner

In de koffiecorner kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee of een glas frisdrank. In de zomer is ons buitenterras geopend. Op verzoek kunt u in de koffiecorner ook een van de vele films over het museum en over de lopende tentoonstelling bekijken.

Museum Jan Heestershuis heeft de Fairtrade erkenning ontvangen uit handen van de werkgroep Fairtrade Schijndel. Hiermee is dit enige officieel geregistreerde museum in Meierijstad het eerste Fairtrade museum van de provincie Noord-Brabant. In het museum is Fairtrade koffie en thee verkrijgbaar.

Vrienden en vrijwilligers

Als vriend van het museum heeft u een aantal privileges, zoals gratis entree.

De Stichting Vrienden van het Museum Jan Heestershuis geeft 3 á 4 keer per jaar een Vriendenbrief uit met daarin uitgebreide artikelen over komende of lopende exposities en de collectie van het Museum Jan Heestershuis. Ook organiseert de Stichting 3 á 4 per jaar lezingen over beeldende kunst en literatuur.
Meer informatie: www.vriendenjanheesters.nl

Vrijwilligers

Wij laten u graag ons museum zien, waar we met ruim veertig vrijwilligers keihard aan werken. Het Museum Jan Heestershuis is onderdeel van de gemeente Meierijstad.
Om het museum draaiende te houden, kunnen we niet zonder de inzet en hulp van een groot aantal vrijwilligers. Op allerlei gebieden in en rondom het museum zijn enthousiaste vrijwilligers actief, vaak al vele jaren. En er wordt niet alleen hard gewerkt voor het museum, er is ook veel ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de verschillende gezamenlijke uitstapjes.

Vrijwilliger worden?

In het museum moet veel gebeuren: Gastvrouwen ontvangen de bezoekers van het museum en serveren koffie en thee aan de bezoekers in de koffiecorner. De leden van de registratiegroep dragen zorg voor een goed beheer van de collectie door middel van registratie en fotografie. De vrijwilligers van het secretariaat verzorgen de administratie en de tuin is in goede handen bij de tuinmannen. Ook is er een groep vrijwilligers die de schoolklassen ontvangt en begeleidt.

Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het museum. Als u belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden bij het museum. Of kom eens vrijblijvend kennismaken!

Marike de Kroon, conservator Museum Jan Heestershuis (073) 549 22 76