Museum Jan Heestershuis

Ontdek het museum

In Museum Jan Heestershuis ontdek je hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. In zijn voormalig woonhuis ga je even terug in de tijd. Kunstwerken van Jan Heesters en dorpsgenoot Dorus van Oorschot vormen een vast onderdeel van de collectie. Daarnaast zijn er regelmatig thematentoonstellingen met het werk van Heesters' tijdsgenoten of van hedendaaagse kunstenaars met een binding met Meierijstad. 

Meer informatie over het museum

Museum Jan Heestershuis

 

Jan Heesters Interieur huiskamer inv 03739

Expositie Aanwinsten

Museum Jan Heestershuis
1 juli t/m 4 september 2022

In deze expositie schenken we aandacht aan de aanwinsten die in de loop van de afgelopen jaren zijn toegevoegd aan de collectie, als aankoop of als schenking.
Museum Jan Heestershuis is op zichzelf een groot geschenk, namelijk de nalatenschap van Jan Heesters aan de gemeente Schijndel. Aan die collectie, bestaande uit zijn eigen inventaris en meubilair, etsen en etsplaten, tekeningen en schilderijen zijn in de loop der tijd nog kunstwerken toegevoegd.

Lees meer over deze expositie

 

Expositie Maarten Luijk - the Storyteller

Beeldentuin Museum Jan Heestershuis
11 juni t/m 21 augustus 2022

Maarten Luijk (1957, Oss) noemt zichzelf naast kunstenaar ook storyteller. In zijn beelden vangt hij fragmenten van bijzondere mythes, waarin vaak de relatie tussen de mens en natuur het onderwerp is. Het achterliggende verhaal geeft een extra dimensie aan de beelden.

Lees meer over deze expositie

Maarten Luijk Raven van Odin

Evenementen Jan Heestershuis

Er zijn op dit moment geen evenementen

_DSC8132a

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Toegangsprijzen

Volwassenen: € 3,-
Kinderen t/m 18 jaar: gratis
Museumjaarkaart: gratis
Vrienden van het museum: gratis