Lezing: In de voetsporen van Escher

Zet dit in mijn agenda

Op woensdag 4 oktober 2023 is kunstenaar Joris Escher, familie van de wereldberoemde graficus M.C. Escher, te gast in de Raadzaal van het RAADhuis Schijndel. Hij vertelt over zijn oudoom, want wie was Mauk nou precies en hoe is hij Escher geworden? Vanaf 20.00 uur neemt Joris je mee en geeft hij een inkijkje in het leven van deze intrigerende kunstenaar.

Datum
woensdag 04 oktober, 2023 van 20:00 tot 21:30
Locatie
RAADhuis Schijndel

Op woensdag 4 oktober 2023 is niet Den Haag, maar Meierijstad de stad van kunstenaar Escher. Joris Escher, familie van de wereldberoemde graficus M.C. Escher, is dan te gast in de Raadzaal van het RAADhuis Schijndel. Hij vertelt over zijn oudoom, want wie was Mauk nou precies en hoe is hij Escher geworden? Vanaf 20.00 uur neemt Joris je mee en geeft hij een inkijkje in het leven van deze intrigerende kunstenaar. De lezing is een initiatief van de Bibliotheek Meierijstad en Kunstcollectie Meierijstad. Vogels die in vissen veranderen, water dat omhoog stroomt, twee handen die elkaar tekenen. Bijna iedereen heeft wel eens een tekening van Escher gezien. Maar hoe kwam hij tot zijn unieke stijl? Zijn achterneef Joris zocht dat uit. In een oude Chinese lakdoos vindt hij twee onbekende tekeningen van zijn oudoom. Hij vermoedt dat deze vroege prenten de sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar.

Escher worden. Met deze vondst begint een ontdekkingsreis naar de oorsprong van zijn prenten. Die reis heeft hij vastgelegd in het boek Escher worden. Het voert de lezer van Haarlem naar Italië, van Japan en China naar Canada, en van Spanje terug naar Baarn. Onderweg vindt Joris talloze onbekende verhalen, vreugdes en vriendschappen uit Eschers leven. We duiken in zijn ontwikkeling van jongeman tot graficus en kunstenaar om ten slotte uit te komen bij de Escher die we allemaal kennen.

Kaarten voor deze avond kosten € 10,-. Ben je lid van de Bibliotheek of heb je een geldige CJP-pas dan betaal je € 7,50.

Tickets zijn hier verkrijgbaar en bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Lezing Escher RAADhuis 500x500