ErpuitdeKunst presenteert Landschappen uit de Kunstcollectie Meierijstad

Zet dit in mijn agenda

Een selectie kunstwerken uit onze collectie met het thema landschap siert de gangen in Simeonshof te Erp. We willen zoveel mogelijk inwoners met onze kunst in aanraking  laten komen en daarom brengen we de kunst ook naar de mensen. Zoals hier op initiatief van ErpuitdeKunst.

Van
maandag 15 januari, 2024
Tot
zondag 17 maart, 2024

Speciaal voor de expositieruimte van Simeonshof is een selectie gemaakt uit de Kunstcollectie Meierijstad. Het landschap is een veel voorkomend genre in alle stijlperiodes van de beeldende kunst.  Ook de Kunstcollectie Meierijstad omvat een aanzienlijk  aantal landschappen. De dertig hier getoonde werken laten de diversiteit van het onderwerp zien. Landschappen in kleur of zwartwit. Landschappen in de verschillende seizoenen. Landschappen die dreigend of juist sereen zijn en verschillende emoties oproepen.

En wanneer is in een abstract schilderij nog een landschap te herkennen? Ook als de mens ontbreekt is zijn invloed nooit helemaal uit te wissen. De horizon is hét terugkerende onderdeel. Die lijn maakt dat het menselijk oog in een vlak een landschap herkent.