Workshop Historisch borduren op een eigentijdse manier

Zet dit in mijn agenda

In deze workshop ga je borduren over een historische foto van de Zuid-Willemsvaart in de gemeente Meierijstad, geprint op linnen. De workshop wordt gegeven door Noor Nieuwkoop. Zij zal enkele voorbeelden van handwerk in haar eigen werk en dat van andere kunstenaars laten zien ter inspiratie. Na een korte introductie ga je zelf aan de slag.

Datum
donderdag 27 oktober, 2022 van 14:00 tot 16:30
Locatie
Museum Jan Heestershuis

Kosten 10 euro (te voldoen bij de kassa van het museum)

Aanmelden via museum@meierijstad.nl

Borduren

borduurgang Museum Jan HeestershuisBinnen het project Dat Wat Blijft speelt niet alleen oral history, maar ook ‘het ambacht’ een belangrijke rol. Het ambachtelijke aspect van borduren kent al lange tijd een opleving (zowel als hobby, als binnen de beeldende kunsten). En borduren ‘kost’ tijd, het laat je langer kijken. De borduursels zelf geven een extra hedendaagse laag aan de historische afbeelding.

De borduursels maken kans mede geëxposeerd te worden in de eindtentoonstelling in het Koetshuis van het Noordbrabants Museum in Den Bosch van 1 t/m 18 december. Na de workshop kunnen de deelnemers thuis verder met het borduurwerk. Na afloop komt het kunstwerk weer terug bij de maker en ben je de trotste eigenaar van je eigen museumstuk.

Workshopdocent: Noor Nieuwkoop van Studio Noors. www.studionoors.nl

Tijdens haar afstuderen in de richting Illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (2018) heeft zij de borduurtechniek eigen gemaakt. In haar werk speelt textiel een grote rol.  Noor Nieuwkoop zal de workshop begeleiden in een vernieuwende manier van borduren.