De kunstenaar aan het werk

Zet dit in mijn agenda

Deze middag is beeldhouwer Maarten Luijk aan het werk in het Museum. Hij laat zien hoe hij uit een blok steen een figuur maakt en welk gereedschap hij daarvoor gebruikt. Zijn beelden zijn momenteel te zien in de Beeldentuin van Museum Jan Heestershuis

Datum
donderdag 28 juli, 2022 van 13:00 tot 17:00
Locatie
Tuin Museum Jan Heestershuis

Luijk noemt zichzelf naast kunstenaar ook storyteller. In zijn beelden vangt hij fragmenten van bijzondere mythes, waarin vaak de relatie tussen de mens en natuur het onderwerp is. Het achterliggende verhaal geeft een extra dimensie aan de beelden.

De kunstenaar neemt bezoekers deze middag mee in zijn verhalen en geeft een inkijkje in zijn werkproces en zijn inspiratiebronnen. Het museum is te bezoeken van 13.00 -17.00 uur.

In het Museum zijn Aanwinsten te zien. In deze expositie schenken we aandacht aan de aanwinsten die in de loop van de afgelopen jaren zijn toegevoegd aan de collectie als aankoop of als schenking.

Voor kinderen is er ook de gratis Doe-tocht door het museum. Door middel van creatieve opdrachtjes leer je Jan Heesters en zijn voormalig woonhuis beter kennen.