Rondleiding De Kunst van het Herinneren

Zet dit in mijn agenda

Op woensdag 21 september, tijdens wereld Alzheimer dag, is er een speciale rondleiding langs de kunstcollectie Meierijstad in het RAADhuis. Deze activiteit is speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Datum
woensdag 21 september, 2022 van 11:00 tot 12:30
Locatie
RAADhuis Schijndel

Tijdens de rondleiding staat het genieten van kunst en de persoonlijke beleving centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de kunstwerken tot leven. Kennis van kunst is geen vereiste. Bovenal willen we een ontspannen en inspirerende ochtend bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Deelname aan deze activiteit is gratis. Aanmelden kan via museum@meierijstad.nl, een aanmelding is voor 2 personen, iemand met dementie en zijn / haar mantelzorger.

Deze activiteit is gebaseerd op de Onvergetelijk Rondleidingen die in meerdere musea door heel Nederland worden gegeven. Kunst en cultuur verrassen, verrijken en verbinden. Vanuit de overtuiging dat musea voor iedereen toegankelijk moeten zijn – ongeacht leeftijd, achtergrond, overtuiging en/of beperking, in welke vorm dan ook – ontwikkelden het Stedelijk Museum Amsterdam en het in Eindhoven gevestigde Van Abbemuseum in 2013 Onvergetelijk: een programma voor mensen met dementie en hun dierbaren.