Vrijwilligers

Wij laten u graag ons museum zien, waar we met ruim veertig vrijwilligers keihard aan werken. Het Museum Jan Heestershuis is onderdeel van de gemeente Meierijstad.
Om het museum draaiende te houden, kunnen we niet zonder de inzet en hulp van een groot aantal vrijwilligers. Op allerlei gebieden in en rondom het museum zijn enthousiaste vrijwilligers actief, vaak al vele jaren. En er wordt niet alleen hard gewerkt voor het museum, er is ook veel ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de verschillende gezamenlijke uitstapjes.

Vrijwilliger worden?

In het museum moet veel gebeuren: Gastvrouwen ontvangen de bezoekers van het museum en serveren koffie en thee aan de bezoekers in de koffiecorner. De leden van de registratiegroep dragen zorg voor een goed beheer van de collectie door middel van registratie en fotografie. De vrijwilligers van het secretariaat verzorgen de administratie en de tuin is in goede handen bij de tuinmannen. Ook is er een groep vrijwilligers die de schoolklassen ontvangt en begeleidt.

Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het museum. Als u belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden bij het museum. Of kom eens vrijblijvend kennismaken!

Marike de Kroon, conservator Museum Jan Heestershuis (073) 549 22 76

Terug