Agenda

 • Expositie Aanwinsten

  Museum Jan Heestershuis
  1 juli t/m 4 september 2022

  In deze expositie schenken we aandacht aan de aanwinsten die in de loop van de afgelopen jaren zijn toegevoegd aan de collectie, als aankoop of als schenking.
  Museum Jan Heestershuis is op zichzelf een groot geschenk, namelijk de nalatenschap van Jan Heesters aan de gemeente Schijndel. Aan die collectie, bestaande uit zijn eigen inventaris en meubilair, etsen en etsplaten, tekeningen en schilderijen zijn in de loop der tijd nog kunstwerken toegevoegd.

 • Expositie Maarten Luijk - the Storyteller

  Museum Jan Heestershuis - Beeldentuin
  11 juni t/m 21 augustus 2022

  Maarten Luijk (1957, Oss) noemt zichzelf naast kunstenaar ook storyteller. In zijn beelden vangt hij fragmenten van bijzondere mythes, waarin vaak de relatie tussen de mens en natuur het onderwerp is. Het achterliggende verhaal geeft een extra dimensie aan de beelden.

 • De Kunst van het Herinneren

  wo 21 september om 10:30 t/m 12:00
  RAADhuis Schijndel

  Op woensdag 21 september, tijdens wereld Alzheimer dag, is er een speciale rondleiding langs de kunstcollectie Meierijstad in het RAADhuis. Deze activiteit is speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren.

 • Illustreren voor boeken: van cover tot binnenwerk

  wo 28 september om 20:00 t/m 22:00
  RAADhuis Schijndel

  Heb je altijd al willen weten hoe het is om een boek te illustreren? En waar moet je precies aan denken als je een cover ontwerpt? Op al deze vragen en meer zullen Cindy (schrijver) en Renée (illustrator) ingaan. In anderhalf uur leggen ze uit hoe het is om samen te werken aan een geïllustreerd boek: zowel de voorkant als de binnenkant. Want na 5 jaar samenwerken hebben ze meer dan genoeg verhalen!

 • Expositie Paint a Future

  RAADhuis - eerste verdieping en souterrain
  14 mei t/m 27 augustus 2022

  Paint a Future maakt kinderdromen waar. Paint a Future is in 2000 opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen in achterstandsituaties. Ze vraagt de kinderen hun dromen te schilderen, zich voor te stellen dat de schilderskwast een toverstok is waarmee ze hun dromen kunnen waarmaken.

 • Tablet Kunstroute; Het geheim van de kunst

  za 01 januari om 00:00 t/m di 31 december om 00:00
  RAADhuis Schijndel

  Door middel van het scannen van QR-codes met een speciale tablet ervaar je de gemeentelijke kunstcollectie in het RAADhuis. Je krijgt allerlei verschillende opdrachten waarmee je jouw kunst-DNA ontdekt. De tablet Kunstroute is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. De tablettour is gratis beschikbaar bij de balie van het RAADhuis.