Agenda 2022

 • Expositie Kleintjes van Kleijn – Realisme op klein formaat (22 maart - 26 juni 2022)

  Museum Jan Heestershuis

  De expositie biedt een rijk overzicht van de realistische schilderkunst van heden ten dage. De gemeenschappelijke deler is het kleine formaat van de schilderijen. Het grootste meet 22x66 cm en het kleinste 12x9,5 cm. Zelfs op dit kleine oppervlak slagen de kunstenaars erin tot in detail nauwkeurig hun waarneming van de werkelijkheid weer te geven.

 • Expositie Paint a Future (14 mei - 27 augustus)

  eerste verdieping en souterrain RAADhuis

  Paint a Future maakt kinderdromen waar.
  Paint a Future is in 2000 opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen in achterstandsituaties. Ze vraagt de kinderen hun dromen te schilderen, zich voor te stellen dat de schilderskwast een toverstok is waarmee ze hun dromen kunnen waarmaken.

 • Expositie Zeggingskracht in brons - Peter Adams (22 maart - 4 juni 2022)

  Expositie in de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis.

  Beelden zeggingskracht geven, dat is de opdracht die Peter Adams (Bladel, 1959) zichzelf stelt. Soms ingetogen, soms uitbundig. Maar altijd zo dat het de kijker raakt. Want een beeld bestaat pas als het emoties in zich draagt waar ieder deelgenoot van kan worden. Of het nou gaat om passie of pijn, vreugd of verdriet, wilskracht of weemoed – het beeld moet spreken.

 • Choreograaf en beeldhouwer brengen beweging tot een eenheid

  zo 15 mei om 13:00 t/m 17:00
  Tuin Museum Jan Heestershuis

  Choreografe Sarah Prescimone verrijkt met een dansvoorstelling de beelden van expositie Zeggingskracht in Brons van beeldhouwer Peter Adams. Beelden beweging meegeven is een vast thema in het werk van Adams. Dit wordt op zondag 15 mei extra benadrukt met een performance, om 14.00, 15.00 en 16.00 uur is er een moment waarop het gebeeldhouwde en het gedanste beeld samenvloeien tot een eenheid. De meet and greet met Peter Adams en performance van Sarah Prescimone zijn op zondag 15 mei tussen 13.00 en 17.00 uur.

 • Tablet Kunstroute; Het geheim van de kunst

  do 31 maart om 00:00 t/m di 31 december om 00:00
  RAADhuis Schijndel

  Door middel van het scannen van QR-codes met een speciale tablet ervaar je de gemeentelijke kunstcollectie in het RAADhuis. Je krijgt allerlei verschillende opdrachten waarmee je jouw kunst-DNA ontdekt. De tablet Kunstroute is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. De tablettour is gratis beschikbaar bij de balie van het RAADhuis.

 • Expositie De Kunst van het kiezen

  31 januari t/m 16 maart 2022
  RAADhuis Schijndel

  In de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen 2022 hebben lijstrekkers één kunstwerk uit de collectie uitgezocht voor deze tentoonstelling.

 • Illustraties in het RAADhuis

  De expositie Brabant 'Daar Brandt Nog Licht' is nog te zien tot en met 13 maart

  Onderdeel van De Kunst van het Tekenen. Illustraties van Sandra Klaassen, striptekeningen van Henk Wittenberg en Danker-Jan Oreel.

 • Expositie De Kunst van het Tekenen

  30 november 2021 t/m 13 maart 2022
  Museum Jan Heestershuis en RAADhuis Schijndel

  De Kunst van het Tekenen, 1 expositie op 2 locaties met illustraties, tekeningen en strips geeft een inkijkje in het creatieve proces van de kunstenaar.