Geweest

 • De kunstenaar aan het werk

  do 28 juli om 13:00 t/m 17:00
  Tuin Museum Jan Heestershuis

  Deze middag is beeldhouwer Maarten Luijk aan het werk in het Museum. Hij laat zien hoe hij uit een blok steen een figuur maakt en welk gereedschap hij daarvoor gebruikt. Zijn beelden zijn momenteel te zien in de Beeldentuin van Museum Jan Heestershuis

 • Expositie Kleintjes van Kleijn – Realisme op klein formaat

  Museum Jan Heestershuis
  22 maart t/m 26 juni 2022

  De expositie biedt een rijk overzicht van de realistische schilderkunst van heden ten dage. De gemeenschappelijke deler is het kleine formaat van de schilderijen. Het grootste meet 22x66 cm en het kleinste 12x9,5 cm. Zelfs op dit kleine oppervlak slagen de kunstenaars erin tot in detail nauwkeurig hun waarneming van de werkelijkheid weer te geven.

 • Expositie Zeggingskracht in brons - Peter Adams

  Museum Jan Heestershuis - Beeldentuin
  22 maart t/m 4 juni 2022

  Beelden zeggingskracht geven, dat is de opdracht die Peter Adams (Bladel, 1959) zichzelf stelt. Soms ingetogen, soms uitbundig. Maar altijd zo dat het de kijker raakt. Want een beeld bestaat pas als het emoties in zich draagt waar ieder deelgenoot van kan worden. Of het nou gaat om passie of pijn, vreugd of verdriet, wilskracht of weemoed – het beeld moet spreken.

 • Expositie De Kunst van het Tekenen

  30 november 2021 t/m 30 januari 2022

  De Kunst van het Tekenen, 1 expositie op 2 locaties met illustraties, tekeningen en strips geeft een inkijkje in het creatieve proces van de kunstenaar.

 • Het RAADhuis toont illustraties

  Van 30 november 2021 t/m 30 januari 2022

  Onderdeel van De Kunst van het Tekenen. Illustraties van Sandra Klaassen, striptekeningen van Henk Wittenberg en Danker-Jan Oreel

 • Expositie De Kunst van het kiezen

  31 januari t/m 16 maart 2022
  RAADhuis Schijndel

  In de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen 2022 hebben lijstrekkers één kunstwerk uit de collectie uitgezocht voor deze tentoonstelling.

 • Deel uw kanaalverhaal in het RAADhuis

  RAADhuis Schijndel
  30 mei t/m 30 juli 2022

  In de 'Dat WAt Blijft-kanaalkast' zijn een aantal onvergetelijke verhalen en voorwerpen over 2 eeuwen Zuid-Willemsvaart te ontdekken.
  De kast is onderdeel van het varend kunstproject 'Dat wat Blijft' van beeldend kunstenaar Monique Broekman.